seminer_program
Ankara Üniversitesi DTCF Sosyoloji Bölümü olarak 2015 yılında “DTCF Lisansüstü Seminerleri” adıyla başlattığımız seminerler dizisi devam ediyor. Bu organizasyonla birkaç şeyi birden hedefliyoruz. Birinci amacımız fakülte içinde farklı bölümlerde yüksek lisans ya da doktora yapan öğrencilerin araştırmalarının ileri bir aşamasında sunuş yaparak akademik camiayı çalışmaları hakkında bilgilendirmelerini ve geribildirim almalarını sağlamak. İkincisi ise tezlerini yeni bitirmiş ve yayın aşamasında olan araştırmacılara sonraki yayın aşamaları için destek olmak, fikir vermek ve onları yönlendirmek. Elbette bu faaliyetin bir diğer önemli amacı da üniversite içindeki entelektüel alışverişi arttırmak ve bölümler arası ilişkilere hem bilimsel hem de sosyal düzeylerde bir dinamizm kazandırmak.